POWERDOBS NIEUWS UPDATE JUNI 2023

POWERDOBS NIEUWS UPDATE JUNI 2023

Bij Microsoft hebben ze niet stilgezeten en wij dus ook niet. Er is heel veel nieuws te melden vanaf Microsoft Build, zeker op het gebied van Data en Analytics. In deze nieuwsbrief gaan we dieper in op de belangrijkste aankondigingen! We beginnen met de highlights van Microsoft Build en daarna vertelt Nicky van Vroenhoven meer over de grootste aankondiging: Microsoft Fabric. Wat is het nou eigenlijk precies en wat kunnen en moeten we er mee?

 

Nicky kon niet wachten om aan de slag te gaan met dit nieuwe platform en laat je in zijn video de eerste schermen van Microsoft Fabric zien. Hierbij geeft hij ook aan hoe jij zelf toegang kunt krijgen.

 

Naast alle nieuwe ontwikkelingen die aangekondigd zijn tijdens Microsoft Build hebben we ook nog meer mooi nieuws.

 

Mellicia Tjoeng vertelt hoe je het gebruik van Power BI in jouw organisatie onder controle kunt houden door middel van de Powerdobs BI Health Scan.

 

Onze nieuwe collega Herman Fourie is direct aan de slag gegaan om de verschillende opslagmodi die beschikbaar zijn in Power BI te bekijken. In zijn blog vertelt hij over de voor- en nadelen en wanneer je welke opslagmodus toepast.

 

En als laatste is Jeroen van der A aan het testen gegaan met de nieuwe Power BI feature ‘Image formatting’ en legt hij ook uit hoe je charts zelf kunt maken met behulp van SVG en DAX.

 

Veel kijk- en leesplezier!

 

 

Microsoft Build – de belangrijkste takeaways voor Data Analytics

Onlangs was het weer tijd voor Microsoft Build, dit is de jaarlijkse conferentie van Microsoft die vooral gebruikt wordt voor het aankondigen van nieuwe ontwikkelingen. En … er is veel nieuws te melden op het gebied van Data Analytics en AI! In deze blog neemt Nicky van Vroenhoven je mee langs de belangrijkste zaken die we hebben gehoord en gezien!

Onze favoriete aankondigingen:
• Microsoft Fabric biedt een geïntegreerde en vereenvoudigde gebruikerservaring voor alle data & analytics ontwikkelaars
• Data Activator is een nieuw detectiesysteem voor alerting en vervolgacties (en onderdeel van Fabric)
• Git Integration: als onderdeel van de nieuwe Fabric workloads
• Power BI Desktop Developer Mode levert een betere gebruikerservaring voor ontwikkelaars met een nieuw Power BI Project file-type (PBIP)

Benieuwd naar wat dit allemaal inhoudt? Lees Nicky zijn blog.

 

 

 

Microsoft Fabric, the best thing since sliced bread!

De grootste aankondiging tijdens de afgelopen Microsoft Build conferentie is voor ons als data liefhebbers, zonder twijfel Microsoft Fabric. Van veel klanten krijgen we echter de vraag: Wat is het nou eigenlijk precies en wat kunnen en moeten we er mee? In Nicky zijn vorige blog, Microsoft Build – de belangrijkste takeaways, heeft hij al een tipje van de sluier opgelicht. In Nicky zijn blog volgt veel meer informatie over Microsoft Fabric.

 

 

 

Microsoft Fabric – The Movie

Nicky kon niet wachten om met Microsoft Fabric aan de slag te gaan en neemt je in zijn ‘Getting started’ video mee door de wondere wereld van Microsoft Fabric.

 

 

 

Powerdobs BI Health Scan

Bij de transitie van kleinschalig Power BI gebruik naar een Enterprise Platform zien we dat bedrijven vaak worstelen met aspecten als beveiliging, performance, schaalbaarheid, governance, datakwaliteit, licentievormen en natuurlijk de bijbehorende kosten. De Powerdobs BI Health Scan kan een uitkomst bieden! We toetsen de Power BI omgeving op vele facetten, plaatsen dit in de context van uw organisatie en als resultaat presenteren we een concreet verbeterrapport. Mellicia Tjoeng legt in haar blog uit wat de Powerdobs BI Health Scan voor jou kan betekenen.

 

 

 

Power BI Storage Modes explained

Enige tijd geleden hebben we de ‘Powerdobs best practices voor Power BI‘ opgesteld en een daarvan is het gebruik van de modus Importeren via DirectQuery. Best practices zorgen ervoor dat rapporten volgens een bepaalde standaard worden gebouwd en optimaal presteren. Maar hoe zit het met de andere opslagmodi in Power BI? Herman Fourie bekijkt in zijn blog de verschillende opslagmodi die beschikbaar zijn in Power BI, bekijkt wat de voor- en nadelen zijn en wanneer je welke opslagmodus toepast. Lees Herman zijn blog.

 

 

 

Waarom een kleine update in Power BI een enorme hoeveelheid mogelijkheden brengt

Jeroen kijkt altijd reikhalzend uit naar de nieuwe Power BI releases om lekker in detail de nieuwe zaken uit te testen. Zo ook vorige maand, de release zat weer boordevol mooie nieuwe features. Jeroen was vooral heel blij met de nieuwe ‘image formatting functies’. Het biedt de mogelijkheid om de breedte van een afbeelding onafhankelijk van de hoogte in te stellen. Power BI biedt je nu meer flexibiliteit om grafieken in tabellen in te voegen zonder een pijnlijk compromis te moeten sluiten en Jeroen legt uit hoe dit werkt.

 

 

 

Maak je eigen grafiek in een tabel met Power BI

In Jeroen zijn vorige blog ‘Image formatting functies en SVG’s’ vertelde hij dat ‘de nieuwe breedte eigenschap’ in een tabel vele mogelijkheden creëert om grafieken te maken. De mogelijkheden om grafisch iets toe te voegen verrijkt de informatie die je overbrengt aan de lezer van je rapportage. Een verrijking kan een bullet chart zijn maar ook een aantal verschillende bar charts bijvoorbeeld (zie de afbeelding hierboven). Jeroen legt in zijn blog uit hoe je deze charts allemaal zelf kunt maken met behulp van SVG en DAX.

 

 

 

Welkom bij Powerdobs Herman!

We zijn ontzettend blij dat Herman Fourie, Microsoft Fabric Consultant, het Powerdobs team is komen versterken. Welkom Herman!
Ben jij toe aan de volgende stap? Neem contact met ons op.

Leon Huijsmans