Power BI

THE PRICE OF LIGHT IS LESS THAN THE COST OF DARKNESS
Onze Power BI experts dekken het speelveld af van dataontsluiting en modellering tot het optimaliseren van DAX code, uitvragen van de gewenste stuurinformatie en het optimaal visualiseren van KPI’s. Ze spreken de taal van de klant maar zijn ook in staat om kritische vragen te stellen om daarmee tot een optimale oplossing te komen. Enkele van onze unieke oplossingen hebben we verpakt tot een waardevolle propositie waarmee we onze klanten direct kunnen helpen.

Power BI Performance Optimizer

Met de Power BI performance optimizer van Powerdobs doen we eerst een benchmark waarna we het Power BI systeem van onze klanten in 3 stappen leiden naar een betere performance.

Issue

Met steeds complexere analyses over meer beschikbare data wordt het steeds lastiger om de performance van een Power BI dashboard of rapport acceptabel te houden voor de gebruikers.

Proposition

Met de Performance Optimizer van Powerdobs voeren we op 3 niveaus verbetering door in de Power BI performance.

Benefits

Door middel van de Powerdobs aanpak creëren we eerlijke verwachtingen bij de gebruikers en halen we de optimale performance uit de Power BI dashboards en rapportages.

Stories

Lees meer over hoe we onze klanten in drie stappen helpen om hun Power BI performance issues te lijf te gaan in ons blog Power BI performance optimizer: in 3 stappen naar topprestaties – Powerdobs.

Powerdobs BI Health Scan

Tijdens een BI Health Scan lichten we het Power BI platform door op aspecten als: Licenties, Autorisaties, Performance, Governance en Data kwaliteit. Dit plaatsen we in de context van onze klant en als resultaat presenteren we een concreet verbeterrapport.

Issue

Het gebruik van Power BI begon klein maar ondertussen is het uitgegroeid tot Enterprise BI Platform dat kraakt in zijn voegen.

Proposition

Wij lichten het Power BI platform door op aspecten als: Licenties, Autorisaties, Performance, Governance en Data kwaliteit. Dit plaatsen we in de context van onze klant en als resultaat presenteren we een concreet verbeterrapport.

Benefits

Direct inzicht in concrete en behapbare verbeterpunten om het Power BI Platform naar een hoger niveau te tillen.

Stories

Lees meer over hoe we met de Powerdobs BI Health Scan bedrijven helpen met aspecten als: beveiliging, performance, schaalbaarheid, governance, datakwaliteit, licentievormen en bijbehorende kosten in ons blog Powerdobs BI Health Scan.

Powerdobs Micro Cloud

Met de Powerdobs Micro Cloud bieden we effectieve visualisaties met goede stuurinformatie tegen lage kosten. We maken slim gebruik van verschillende componenten en technieken van Power BI Cloud. Hierdoor zijn we in staat om vele bronsystemen te koppelen en historische datasets op te bouwen in Power BI, zonder dat daarvoor een Azure Data Platform nodig is. Kortom een hele mooie Analytics propositie voor het MKB.

Issue

Vanuit de business is er een sterke behoefte aan goede stuurinformatie. Het verzamelen en structureren van de benodigde data is zeer arbeidsintensief maar een implementatie van een Azure Data Platform met Power BI lijkt veel te duur.

Proposition

Door technieken in de Power BI Cloud te combineren heeft Powerdobs een nieuwe propositie voor het MKB; Effectieve visualisaties met goede stuurinformatie tegen lage kosten.

Benefits

Effectieve Power BI visualisaties die automatisch worden ververst, beschikbaar in een korte tijd tegen lage kosten.

Stories

Lees meer over de Powerdobs Micro Cloud in ons blog Powerdobs Micro Cloud: Laagdrempelig, Goedkoop en Snel.

Powerdobs Best Practices voor Power BI

Power BI is de marktstandaard als het gaat om Reporting en Analytics. De mogelijkheden zijn grenzenloos, dit heeft echter ook een keerzijde, als de setup van Power BI niet aansluit bij de wensen van de gebruikers dan schiet de oplossing alsnog tekort. Powerdobs reikt een helpende hand met het opstellen van onze Power BI best practices.

Issue

Bij het inrichten van Power BI zijn er veel configuratie settings en uitgangspunten waar je rekening mee dient te houden. Maar waar begin je?

Proposition

Wij hebben een aantal belangrijke 'Power BI Best Practices' op een overzichtelijke manier rij gezet. Je kunt alle Best Practices toepassen of je kunt er enkele uitpikken die voor jouw relevant zijn.

Benefits

Het toepassen van de Powerdobs Best Practices komt ten goede aan het gebruik, de performance en de beheersbaarheid van je Power BI rapportages en dashboards.

Stories

Via deze link krijg je direct toegang tot onze best practices: Powerdobs Best Practices voor Power BI – Powerdobs

Meer informatie over bovenstaande proposities
of even vrijblijvend sparren met onze experts?

Neem contact met ons op