Customer Story

Cergentis tilt haar informatievoorziening naar een hoger niveau met behulp van Powerdobs

Cergentis is een biotech bedrijf dat bekend staat als innovatieve speler op het gebied van genetische analyses. Het bedrijf is gespecialiseerd in de karakterisatie van genetisch gemanipuleerde cellijnen en cel- en gentherapieproducten voor de internationale biofarmaceutische industrie en voor diverse onderzoeksinstituten.  De snelle groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt vroeg ook om een verdere professionalisering van de ondersteunende processen en een beter en sneller inzicht in management informatie. Stuurinformatie over de projecten, het verkoopproces en de financiën was niet altijd even goed inzichtelijk en het creëren ervan was zeer arbeidsintensief. 

 

Cergentis zocht contact met Powerdobs om de informatievoorziening naar een hoger niveau te tillen. Met de implementatie van de Powerdobs Micro Cloud oplossing in Power BI is dat uitstekend gelukt.

 

Wij spraken over dit project met Petra Klous, zij is Operations and Customer Contact Manager bij Cergentis.

Projectaanpak en resultaat

 

Het team van Cergentis en Powerdobs heeft tijdens een aantal doelgerichte, pragmatische sessies de rapportagebehoeften gespecificeerd. Tijdens deze sessies zijn ook de bronsystemen geïdentificeerd en is een specificatie van de KPI’s opgesteld. Als vervolg hier op heeft de consultant van Powerdobs een datamodel opgezet in de Powerdobs Micro Cloud. De verschillende bronsystemen zijn hier aan gekoppeld om historische data op te bouwen in Power BI. Dit leverde de basis voor een finance, sales en productie dashboard en alle 3 worden deze nu volop gebruikt.

 

De totale investering om te komen tot de volledige dashboard oplossing was zo’n 10 dagen per domein. Petra is zeer te spreken over het resultaat. De kwaliteit en toegankelijkheid van de stuurinformatie is zeer sterk verbeterd en daarnaast wordt er maandelijks veel werk bespaard omdat de dashboards nu automatisch worden gegenereerd. Ondertussen is er ook nog een 4e domein toegevoegd met een dashboard voor operationele tijdsbesteding.

Powerdobs bijdrage

 

Powerdobs heeft Cergentis bij de hand genomen en in een korte tijd zeer nuttige dashboards gerealiseerd. In één oogopslag heeft Cergentis nu zicht op de bedrijfsvoering. Alle samples, de projectvoortgang, financiën en operationele tijdsbesteding zijn direct inzichtelijk. Daarnaast is dit rapportage proces volledig geautomatiseerd waardoor er ook veel tijdbesparing is gerealiseerd. Als extra winstpunt is ook meer stuurinformatie voor handen. Het is nu mogelijk om te sturen op belangrijke KPI’s waar in het verleden  minder zicht op was. Dat leidt uiteindelijk tot betere beslissingen en een betere bedrijfsvoering.

Petra Klous: ``De samenwerking met Powerdobs is top! De communicatie is goed en snel, er wordt goed geluisterd, gereageerd en zaken worden snel opgepakt en gerealiseerd. De mannen van Powerdobs denken ook goed en proactief mee met onze stakeholders. We zijn er heel blij mee!”
Business issue

Gebrek aan goede en toegankelijke stuurinformatie

Looptijd

30-40 werkdagen tussen februari en juli 2021

Resultaat

Automatisch inzicht op stuurinformatie in één oogopslag

Technologieën

Power BI met de Powerdobs Micro Cloud en de bronsystemen Smartsheet, Close CRM en Unit 4 Multivers, Timechimp.