Powerdobs Nieuws Update Maart 2024

Powerdobs Nieuws Update Maart 2024

We hebben weer veel interessante en mooie dingen om te delen! In deze nieuwsbrief gaan we verder in op MS Fabric, Azure Data Platform en Azure Databricks. En niet te vergeten, het congresseizoen is weer begonnen! We zijn op reis geweest en gaan nog meer op pad om kennis op te slurpen.

 

Maar er is meer, Tom Hardeman en Leon Huijsmans nemen je mee in de wereld van Azure. Ze vertellen je onder andere over de medaille aanpak in het Azure Data Platform en de impact van MS Fabric op de Powerdobs Azure Data Platform referentiearchitectuur.

 

Ben Appollis vertelt je in zijn blog over de keuzeverschillen tussen Azure Databricks en Azure Synapse. Welke is het meest geschikt voor jouw organisatie?

 

Nieuwsgierig? Lees verder!

 

Impact van MS Fabric op de Azure Data Platform referentiearchitectuur

Oude wijn in nieuwe zakken!? NEE! De komst van Microsoft Fabric is vernieuwend en biedt vele nieuwe mogelijkheden voor data en analytics, en voor de gerelateerde Data Platform architectuur.

 

Vóór de komst van Microsoft Fabric maakten wij (Powerdobs) gebruik van een drietal referentiearchitecturen bij het realiseren van een analytics toepassing. Zo’n referentiearchitectuur gebruiken we als start voor een klantimplementatie. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant breiden we de architectuur uit tot een goed en passend platform waarmee de rapportage en analytics wensen van de klant worden ingevuld.

 

De introductie van MS Fabric is echter zo’n grote verandering in het Microsoft BI landschap dat onze referentiearchitecturen hierop aangepast zijn. In deze blog gaan we hier dieper op in.

 

Azure Data Platform – Medaille aanpak

 

Analytics toepassingen zijn er in veel vormen, ook het onderliggende data platform kan op vele manieren worden ingericht. Om meer structuur en houvast aan te brengen maken wij vanuit Powerdobs gebruik van een aantal referentiearchitecturen en gebruiken we tijdens implementaties de medaille aanpak.

Tom gaat in zijn blog dieper in op deze medaille aanpak.

 

Is Databricks een alternatief voor Synapse of MS Fabric?

 

Waar kies je voor? Wat is geschikt? Wat zijn de verschillen?

Ben Appollis neemt je hierover mee in zijn blog.

 

Het congres seizoen is in volle gang

Wat is er mooier dan sparren met vakbroeders over ons fantastische vak! Eind januari zijn collega’s Nicky van Vroenhoven en Leon Huijsmans samen afgereisd naar Wenen voor het congres van de Data Community Austria. Een mooi event dat de afgelopen jaren flink gegroeid is in aanzien en deelnemers. Maar ook Utrecht en Las Vegas staan op de agenda!

 

 

Leon Huijsmans vertelt over de highlights van de events en wat hem nog meer opviel. En er komt nog meer aan als slagroom op de taart…..

 

En, we zoeken nieuwe collega’s

Ben jij toe aan de volgende stap? Neem contact met ons op.

 

Author

Leon Huijsmans