Het is weer tijd om kennis op te slurpen

Het is weer tijd om kennis op te slurpen

Wat is er mooier dan lekker sparren met vakbroeders over ons fantastische vak, de nieuwe tools, leuke weetjes en lessons learned die we weer hebben opgetekend in projecten of bij een onderzoekje. Tijdens de Powerdobs meetings en in onze tribe sessies pakken we deze handschoen op, maar we gaan verder. Het is weer ‘congres seizoen’ en samen met onze collega’s gaan we op pad om kennis te delen en op te doen.

 

Eind januari zijn collega’s Nicky van Vroenhoven en Leon Huijsmans zijn samen afgereisd naar Wenen voor het congres van de Data Community Austria. Nicky deelde daar zijn kennis over DirectLake met de community, 2 andere highlights waren:

  • ‘Ask them anything’ met een aantal Product Managers van Microsoft. De vragen leidde tot een mooie discussie over de toekomst van MS Fabric en ook de relatie tussen Microsoft en DataBricks kwam uitvoerig aan bod.
  • Chris Hammil ging helemaal los met bookmarks in Power BI om user experience tot in de puntjes te optimaliseren. Hij liet ons diverse kunststukjes zien.

 

Al met al een mooi event dat de afgelopen jaar flink gegroeid is in aanzien en in deelnemers.

 

Afgelopen weekend stonden de Power BI gebruikers dagen in Nederland weer op de agenda. Met een volle Powerdobs bus reden we zaterdag richting Utrecht om deel te nemen dit zeer goed georganiseerde evenement. De agenda was gevuld met vele interessante sessies en ook hier stond Nicky van Vroenhoven op de planning, dit keer met het onderwerp ‘External Tools in Power BI’. De presentatie leidde tot veel interesse en vragen vanuit de goed gevulde zaal.

Verder ook nog wat zaken die me opvielen in diverse presentaties:

  • De groei en gebruikscijfers van Power BI zijn zeer indrukwekkend en ze vlakken nog zeker niet af.
  • Over (het gebrek aan bepaalde) visualisaties in Power BI wordt vaak geklaagd, alles wijst er op dat Microsoft nu echt gas gaat geven op dit vlak. En, de complete roadmap gaat openbaar gemaakt worden.
  • De afsluiting met het Power BI Power Hour boordevol humor was helemaal top, een ideale voorbereiding voor de afsluitende borrel.

 

En er komt nog meer aan, als slagroom op de taart gaan we eind maart ook nog naar Las Vegas voor de Microsoft Fabric Conference. De eerste editie van dit congres beloofd een groot succes te worden. Vele Data Platform MVP’s staan op het podium, vaak samen met product managers van Microsoft. Zo ook onze Nicky die samen met Ulrich Christ van Microsoft zal uitweiden over de integratie mogelijkheden tussen SAP en Microsoft Azure. Verder ziet de agenda van dit 3 daagse evenement er heel interessant uit voor iedereen die actief is met data in een Microsoft omgeving.

 

Genoeg mooie sessies en events om naar uit te kijken dus en natuurlijk gaan we de kennis die we op doen weer delen met jullie!

Leon Huijsmans