Powerdobs Micro Cloud: Laagdrempelig, Goedkoop en Snel

Powerdobs Microcloud

Powerdobs Micro Cloud: Laagdrempelig, Goedkoop en Snel

Data Analytics is niet goedkoop. Of toch…?

Stel je voor, je bent verantwoordelijk voor de inkoop van een klein bedrijf van 50 man. Je hebt een strak werkproces ingericht, iedereen weet wat er gedaan moet worden om succesvol te zijn en ter ondersteuning van de doelen heb je zelf een Excel dashboard gemaakt om bij te sturen waar nodig. In de dagelijkse praktijk blijkt onderhoud aan het Excel dashboard veel tijd in beslag neemt. Het is een blok aan je been, maar het is ondertussen wel cruciaal geworden om je business te draaien. Power BI met Azure zou een oplossing kunnen bieden maar dat klinkt als een fikse investering. Zijn er andere oplossingen?

 

Introducing: De Powerdobs Micro Cloud

Betaalbaar, snel en doeltreffend! Door op een slimme en creatieve manier technieken in de Power BI Cloud te combineren heeft Powerdobs een nieuwe propositie voor het MKB, onze Micro Cloud:

  1. Maakt connecties via de 1250+ Power BI connectoren met bronsystemen.
  2. Creëert een historische dataset van gegevens uit je bronsystemen.
  3. Modelleert deze data tot één analytische dataset, inclusief KPI’s en data security.
  4. Visualiseert deze informatie met behulp van Power BI.
  5. Leidt tot inzicht, actie en toegevoegde waarde.

 

Onze Micro Cloud biedt een prachtige combinatie van deze features. De grootste innovatie zit hem in de mogelijkheid om een historische dataset van gegevens in je bronsystemen te creëren in de Power BI Cloud. Dit was tot voor kort het exclusieve domein van de Azure Cloud en dure data warehouses:

 

Azure data platformPowerdobs Micro Cloud
Architectuur design &
Basis inrichting

Begint bij 5 mandagen, oplopend tot 30+Eén dag
Historische dataset van gegevens in je bronsystemenBegint bij één dag per systeem, oplopend tot 30+Maximaal één dag per systeem (10 tabellen)
Periodieke Cloud- en licentiekostenBegint bij EUR 250 per maand, oplopend tot 15k+EUR 20 per maand

 

Zit er dan geen addertje onder het gras?

Vaak krijgen we van klanten de vraag hoe we de prijs van de micro cloud zo laag kunnen houden. Enerzijds omdat we op een unieke manier maken van een combinatie van Power BI Cloud features. En anderzijds omdat onze Micro Cloud erg geschikt is voor relatief kleine data platformen. De voornaamste feature die mist in de Micro Cloud in vergelijking met grote Azure Data Platformen is de mogelijk om complexe data transformaties uit te voeren die nodig zijn om bijvoorbeeld (big) data uit meerdere ERP systemen te koppelen. Dit is uiteraard voor het MKB totaal niet aan de orde! Concluderend kan je wel stellen dat onze Micro Cloud een optimale oplossing is om de MKB bedrijfsvoering naar een volgend niveau te tillen. Weg met Excel voor kritische bedrijfsaansturing, zonder de kosten van een duur Azure Data Platform!

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Door gebruik te maken van onze Micro Cloud oplossing is er maar weinig werk nodig om data uit business applicaties beschikbaar te maken voor Power BI. We kunnen al onze energie steken in het leren begrijpen van onze klantbedrijven en daar de best passende inzichten en visualisaties bij ontwerpen. Per domein (Finance, Commercie, Inkoop, Operations, etc.) kunnen we in één week een werkend prototype opleveren met live data uit de eigen bronsystemen! Na een tweede week van een validatie en test ronde en tweede iteratie van het visuele dashboard kunnen we live. Een volledig dashboard in twee weken, volledig operationeel, en volledig geautomatiseerd qua verversen van data. Ongekend en super waardevol! Denk alleen al aan de uren die je niet meer hoeft te besteden aan het verversen en controleren van die oude Excel dashboards…

 

We zien je graag komen!

Voor een gesprek hoe we jou verder kunnen helpen met onze Micro Cloud staat de deur altijd open. Dan lopen we gelijk door enkele klantreferenties om de hierboven omschreven propositie. En wie weet, als je MKB bedrijf na enkele jaren is doorgegroeid naar 1000+ werknemers migreren we de historische dataset van gegevens in je bronsystemen moeiteloos naar een grootschalig Azure Data Platform!

Nicky van Vroenhoven

Microsoft Data Platform MVP, Blogger, Speaker