Een Week van Data: Data Saturday Holland en dataMinds Connect

Een Week van Data: Data Saturday Holland en dataMinds Connect

De wereld van data en analyse evolueert voortdurend, met bijna dagelijks nieuwe tools, technologieën en best practices die opduiken. Als data-enthousiasteling en professional ben ik altijd op zoek naar kansen om mijn kennis uit te breiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in het vakgebied. Onlangs had ik het genoegen om twee fantastische evenementen bij te wonen: DataSaturday Holland en dataMinds Connect, en misschien raad je het al: het was geweldig!

 

Data Saturday Holland – Waar Passie Samenkomt met Expertise

 

Data Saturday Holland, eerder bekend als SQL Saturday Holland, is een gerenommeerd evenement dat dataprofessionals, enthousiastelingen en experts samenbrengt om hun kennis en ervaringen te delen.

 

Een van de zaken die me het meest opviel bij Data Saturday Holland was de passie van de sprekers en deelnemers. Van Power BI tot data-engineering waren er een breed scala aan sessies om uit te kiezen. Ik heb sessies bijgewoond met verschillende topics zoals Direct Lake in Power BI en het verbeteren van je Power BI rapport. Deze sessies hebben me waardevolle inzichten en praktische tips opgeleverd die ik direct kon toepassen in mijn werk. Het was verhelderend om te leren van experts die hun ervaringen in de praktijk deelden en de tools en technieken demonstreerden die ze dagelijks gebruiken.

Een hoogtepunt van de zaterdag was toch wel om mijn favoriete podcast Knee-Deep in Tech live te kunnen bijwonen, in een bioscoop-zaal!

 

Een ander hoogtepunt van het evenement waren de mogelijkheden voor netwerken. Ik had de kans om oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en zelfs potentiële samenwerkingen te bespreken. Het is ongelooflijk hoe het evenement een gevoel van gemeenschap heeft bevorderd en kennisdeling heeft aangemoedigd. Ik vertrok van DataSaturday Holland met inspiratie en motivatie!

 

DataMinds Connect – Een Diepe Duik in Data en AI

 

Net toen ik dacht dat mijn week niet beter kon worden, had ik het voorrecht om dataMinds Connect bij te wonen. Dit evenement is een jaarlijkse conferentie georganiseerd door de dataMinds-community, die zich richt op Microsoft Data Platform-technologieën en AI. Het evenement beslaat (nu nog!) twee dagen en behandelt een breed scala aan onderwerpen die verband houden met data en AI.

 

Een van de opvallende kenmerken van dataMinds Connect was de diepte en breedte van de sessies. Experts uit verschillende domeinen binnen data en AI deelden hun kennis. Van geavanceerde SQL Server-functies tot toonaangevende AI-toepassingen, er was voor iedereen iets te vinden. Ik heb vooral genoten van de diepgaande sessies die me de mogelijkheid boden om complexe onderwerpen in detail te verkennen, zoals de precon van Mathias Thierbach over Power BI Source Control.

 

Power BI Source control hands-on workshop door Mathias Thierbach

 

Ik had me dit jaar ook aangemeld als vrijwilliger tijdens de 2 dagen, waardoor ik sprekers en bezoekers kon helpen het beste te maken van hun eigen ervaring. Tijdens de workshop van Mathias heb ik meegeholpen met vragen beantwoorden en tijdens de 2e dag algemene vragen van bezoekers beantwoord en voor de sprekers gezorgd, zodat ze zich niet druk hoefden te maken om de techniek, drinken of andere randzaken.

 

De community bij dataMinds Connect was ongelooflijk gastvrij, en ik kreeg de kans om gesprekken te voeren met deelnemers en sprekers. Dit gevoel van kameraadschap was een veelvoorkomend thema tijdens het evenement, en het is iets wat deze conferentie echt bijzonder maakt. Een biertje en wat chocola doen natuurlijk ook wonderen. 🙂

 

De toegevoegde waarde van Conferenties

 

Het bijwonen van Data Saturday Holland en dataMinds Connect heeft me een uitgebreid overzicht gegeven van het landschap van Power BI en Fabric en de laatste ontwikkelingen hierin. Ik ging weg met nieuwe vaardigheden en inzichten en een beter begrip van de nieuwste trends en technologieën. Bovendien waren de connecties die ik tijdens deze evenementen heb gelegd van onschatbare waarde. Netwerken met professionals die mijn passie en interesses delen, kan leiden tot toekomstige samenwerkingen, carrièrekansen of gewoon het plezier om deel uit te maken van een levendige en ondersteunende community.

 

Samengevat was mijn week bij Data Saturday Holland en dataMinds Connect een geweldige ervaring! Deze evenementen hebben niet alleen mijn kennis uitgebreid, maar hebben me ook in staat gesteld om in contact te komen (en blijven) met mede-data-enthousiastelingen en experts!

Nicky van Vroenhoven

Microsoft Data Platform MVP, Blogger, Speaker