Microsoft Fabric Consultant

Dit is wat we vragen

Minimaal 2 jaar ervaring in een data gedreven omgeving met direct klantcontact

Aantoonbare ervaring met Azure Cloud, Data Engineering, Power BI Desktop en Power BI Service

Ervaring in een externe rol, met de bijbehorende kenmerken: klantgericht, communicatief, sterk in stakeholder management, analytisch, projectmatig werken

Een nieuwsgierige persoonlijkheid die houdt van de laatste nieuwtjes en feiten binnen je vakgebied, waarbij delen voor jou vanzelfsprekend is

Goede communicatieve vaardigheden, waaronder goede beheersing van de Nederlandse taal

Een gezonde dosis humor en gezelligheid

Tafelvoetbal is een pré 🙂

In bezit van een rijbewijs

Wat bieden wij jou?

Ruimte voor groei, ontwikkeling en opleiding middels een lange termijn ontwikkelplan

Boven marktconforme arbeidsvoorwaarden

27 vakantiedagen

Leaseauto, laptop, telefoon

Een prima pensioensregeling en een collectieve ziektekostenverzekering

Prettige werksfeer in een persoonlijke omgeving, waar je jezelf kunt zijn en blijven

Vakgenoten waar je mee kunt sparren, waaronder een Data Platform MVP

Wat ga je doen?

  • Analyse, ontwikkelen & testen

  • Overleg, ontwerp en en afstemming

  • Onderzoeken en innoveren

  • Kennis ophalen en brengen

  • Piecharts maken 😉

Kalender

Daily stand-up
Mail & Backlog review
Overleg met Data Engineer collega's over de laatste data toevoegingen
Nauw overleg met het back-end team is cruciaal. Begrijp jij wat je krijgt? Geef je opbouwende feedback terug? Dan kan je daar op doorbouwen.
Bijpraten met manager over work, life & learning
Power BI datamodel uitbreiden middels Tabular editor
Gebruik jij 3rd party tools om je Power BI workflow te optimaliseren? Tabular Editor is ideaal om Power BI & Analysis Services datamodellen te ontwikkelen.
Daily stand-up
Backlog refinement
Sprintplanning
Lunch met collega's
Power BI datamodel doortesten met ALM en DAX studio
Vergelijk een nieuw Power BI datamodel tegen een bestaand model, creëer nieuwe DAX measures, pas er een paar aan, en testen maar.
Daily stand-up
Nieuwe DAX measure & nieuwe rapport visuals
Wandelen en luchtje scheppen
Focustijd Dev werk
Rollenspellen op consulting skills, borrel & goed eten
Daily stand-up
Sparren met projectmanager over aankomende stuurgroep
Je projectleider wil wat observaties toetsen, enkele project-vraagstukken spiegelen en daarna door naar de opdrachtgever.
Lunch bij de klant
Demo recente rapport uitbreidingen voor product owner & key users
Jij neemt het woord en geeft een live demo over de laatste toevoegingen aan een Power BI Sales Excellence app. Na wat vragen en verduidelijking zijn de key users blij!
Inlezen nieuwe Synapse Training
Aanhaken bij recruitment gesprek als specialist
Intervisie met collega, focus op DAX uitdagingen
Fabric blog: Sturen op adoptie
Vrijdagmiddag-borrel!

Dit is de functie

Als aanvulling op het Powerdobs team zoeken wij een Microsoft Fabric Consultant. Je zal gaan bijdragen aan klantprojecten door te adviseren over passende BI en Data Analytics diensten die een logische volgende stap zijn in hun reis naar datagedreven ondernemen. Daarbij zijn alle Azure Data platform services jouw domein, primair Data Factory, Synapse & Power BI, soms ook ondersteund door SQL, Data Explorer en andere tools. Vervolgens pak je snel door van advies naar het ook daadwerkelijk realiseren van die oplossingen: the proof of the pudding is in the eating!

 

Net als jij kenmerkt Powerdobs zich door vakmanschap en passende oplossingen. Niet over-engineered, wel maatwerk en kwaliteit van begin tot eind. Van Proof of Concept tot hoge kwaliteit en klantgerichte oplossingen die impact maken op de bedrijfsprocessen en -prestaties. Om deze kwaliteit te leveren biedt Powerdobs je de ruimte om continu te leren en een positie na te jagen in Data & Analytics. Blogs, PoC’s, trainingen, congressen en (klant-)demo’s dragen hier allemaal aan bij. Daarbij verwachten we van onze senioren dat ze minder ervaren collega’s begeleiden en uitdagen in hun ontwikkeling. Welke rol wil jij pakken in ons mooie Data Analytics team?

Wie zoeken wij

Onze ideale kandidaat heeft meerdere jaren meegedraaid in een succesvol Data/BI team. Van project start naar design, budgettering, realisatie en testen, tot en met uitrol en adoptie.

Ook waarderen we adviesvaardigheden met betrekking tot datagedreven werken en best practices in bepaalde industrieën en business domeinen. Bovendien zijn aspecten rondom data management jou niet vreemd aangezien dat de basis vormt voor al onze data dienstverlening. Denk daarbij aan masterdata, data lineage en data kwaliteitsmanagement, zowel in theorie als de praktische uitwerking van processen en tools om daarmee om te gaan.

Daarnaast zijn we altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van Power BI, Synapse en Fabric door het lezen van blogs, het kijken van video’s en het zelf maken van blogs en presentaties.

Dit is wie we zijn

Onze jonge organisatie bestaat uit een team van betrokken, ervaren, positief ingestelde en sportieve consultants. Onze standplaats is Den Bosch, daar vinden onder meer de teammeetings, voetbaltafelwedstrijden en borrels plaats. Onze klanten zitten verspreid door Nederland. De interne cultuur kenmerkt zich door een “doen” mentaliteit, met aandacht voor de kwaliteit van onze oplossingen in de klantcontext. Vaak helpen we medewerkers van onze klanten om ons werk goed over te nemen. Mede hierdoor kiezen we bewust voor intensieve samenwerking door aanwezig en beschikbaar te zijn op de werkvloer bij de klant, met een persoonlijke benadering en betrokkenheid. Ook na Corona blijft dit belangrijk, één dag per week persoonlijk aanwezig wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Aan ontwikkelingsmogelijkheden bieden we ruim baan. Dat geldt voor de oplossingen die we onze klanten bieden, maar ook wat betreft de ontplooiing van onze consultants.

En? Lijkt het je wat? Of heb je nog vragen?

Je kunt reageren door een korte motivatie met je CV  te sturen naar: recruitment@powerdobs.nl. Je kunt ook direct met je linkedIn profiel reageren; vergeet dan niet je contactgegevens achter te laten.

Ons bedrijf kenmerkt zich door de persoonlijke en directe aandacht voor het individu; dit geldt ook voor onze werving. Om die reden past werving via bureaus en andere intermediairs niet bij ons en wij vragen derde partijen dan ook vriendelijk ons niet ongevraagd kandidaten door te sturen.

Jouw toekomstige collega’s

Powerdobs-Nicky-van-Vroenhoven-600x600
Nicky

Het is heerlijk om bij een bedrijf te werken met allemaal Microsoft BI professionals die er samen naar streven om onze klanten succesvol te maken. Dagelijks geniet ik ervan om mooie oplossingen neer te zetten voor onze klanten en mee te bouwen aan een groeiend Powerdobs team.

 

– Nicky van Vroenhoven

Microsoft MVP Data Platform | Unit Lead Power BI

Mellicia-Tjoeng-540x540
Mellicia

Powerdobs biedt mij de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als Microsoft Power BI consultant! Naast de uitdagende projecten waar ik aan werk, hebben we een Power BI tribe waarin ik met zeer ervaren experts kan sparren over de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied.

 

Mellicia Tjoeng

Microsoft BI Consultant

Chantal-Joore-800x600
Chantal

Powerdobs is gespecialiseerd in de Business Intelligence oplossingen van Microsoft. Als full stack BI consultant zit ik daar helemaal op mijn plek! Ik werk op leuke projecten waar ik zowel mijn Azure als Power BI expertise kan inzetten. Daarbij krijg ik alle mogelijkheden om te sparren met collega’s en mijn kennis verder te ontwikkelen.

 

– Chantal Joore

Microsoft BI Consultant

Richard-van-Doeselaar-540x540
Richard

Als Azure Data Engineer heb ik bij Powerdobs mijn plek gevonden waar ik gave projecten uitvoer en ik inhoudelijk continue word uitgedaagd door met de laatste technologieën te werken. Ik heb een groep ervaren collega’s met wie ik mooie innovatieve oplossingen kan uitdenken en optuigen, dat combineren we natuurlijk met de nodige gezelligheid.

 

– Richard van Doeselaar

Azure Data Engineer

Jouw toekomstige opdrachtgevers