POWERDOBS NIEUWS UPDATE MAART 2023

POWERDOBS NIEUWS UPDATE MAART 2023

2023 is weer begonnen en met een volle bak energie zijn we bezig op tal van Power BI en Azure Data Engineering klussen bij hele mooie klanten. Ook Microsoft zit niet stil, de technologie blijft zich verder ontwikkelen en Powerdobs gaat natuurlijk mee met de laatste ontwikkelingen.

 

In deze nieuwsbrief vertelt Sjoerd Donker meer over wat de nieuwe versie van Google Analytics, Google Analytics 4, voor de analyse van jouw website betekent. Daarnaast introduceert Sjoerd Donker de ‘Powerdobs Approved Data Architecturen’ en de bijbehorende aanpak om te komen tot de juiste architectuur voor elk bedrijf

 

Gastblogger Jeroen van der A van Interdobs heeft niet stilgezeten en heeft zelfs twee blogs geschreven. Hij vertelt je in zijn eerste blog hoe je in Power BI rapportages en dashboards in verschillende talen aan gebruikers beschikbaar kunt stellen. En in zijn tweede blog vertelt Jeroen meer over de 3 nieuwe DAX-functies: OFFSET, INDEX en WINDOW.

 

Of je op een eenvoudige manier één tabel kan verversen in een Power BI dataset? Jazeker! Nicky van Vroenhoven laat zien hoe je dit kan doen. Daarna legt David van Oeffelen uit wat het grote voordeel is van het maken en gebruiken van calculation groups met Tabular Editor.

 

En last but not least zijn we ontzettend blij dat Tom Hardeman en Taco Vader het Powerdobs team zijn komen versterken.

 

Veel leesplezier!

 

 

Google Analytics 4 is coming – How to keep your eCommerce Insights?

Google Analytics zal per 1 juli 2023 over gaan naar Google Analytics versie 4 (“GA4”). De oude versie, Universal Analytics (“UA”), werkt dan niet meer en is ook niet backwards compatible. Als je deze data gebruikt in je data platform of in Power BI dan zul je voor 1 juli een migratie moeten uitvoeren.

Lees Sjoerd zijn blog om erachter te komen wat dit voor jou betekent en hoe Powerdobs je hiermee verder kan helpen.

 

 

Powerdobs Approved Architectures

Regelmatig worden onze consultants gevraagd om een optimale Data & Analytics oplossing te ontwerpen voor een klant. Soms heeft zo’n vraag als doel om een greenfield implementatie design op te leveren, andere keren gaat het om een assessment van een bestaande Data & Analytics implementatie of om een kosten- of performance optimalisatie. Daarbij zijn de klanten nogal divers: van middelgroot MKB tot wereldwijde Enterprises. Om deze verscheidenheid van vragen en klanten te bedienen hebben we een Powerdobs Data Analytics Design aanpak ontwikkeld. In deze blog neemt Sjoerd je mee in deze aanpak.

 

Meertaligheid in Power BI, het kan!

Als je in een internationale organisatie werkt is de kans groot dat je gebruikers in verschillende talen communiceren. Om tegemoet te komen aan het gemak van de gebruikers bestaat de wens dan ook vaak om rapportages en dashboards in verschillende talen beschikbaar te stellen aan de gebruikers. In deze blog laat Jeroen van der A van Interdobs je zien hoe je dit kunt ondersteunen in Power BI. Hij laat je zien hoe je gebruikers zelf een taal kunt laten selecteren of hoe dit vol automatisch via ‘zelfdetectie’ ingeregeld kan worden.
Lees meer >

 

 

Nieuw in DAX: Window Functions!

Microsoft presenteerde in de decemberversie van Power BI-desktop weer ‘new good stuff’. Er zijn drie nieuwe DAX-functies: OFFSET, INDEX en WINDOW. Dit zijn zogenaamde “window” functies, gerelateerd aan SQL Window functies die we kennen in SQL. Jeroen van der A van Interdobs legt in zijn blog uit hoe je met OFFSET, INDEX en WINDOW cross-row berekeningen kunt doen.

 

 

Op een eenvoudige manier één tabel verversen in een Power BI dataset, het kan gewoon!

Het komt je vast wel bekend voor, vele Excel tabellen die de basis vormen voor je rapportages en waarvan er dan eentje wordt aangepast en niet goed geladen wordt. Voordat dan die ene wijziging is doorgevoerd in je rapport ben je weer een half uur verder. Dat moet sneller kunnen dacht Nicky van Vroenhoven enkele weken terug toen hij betrokken was bij het budgetteringsproces van een klant. En dat klopte gelukkig ook!
Nicky vertelt je er alles over in zijn blog.

 

 

Top 5 toepassingen van Calculation Groups

David van Oeffelen geeft in zijn blog een inkijk in het maken en gebruiken van calculation groups met Tabular Editor. Het grote voordeel van het gebruik van calculation groups is dat je de hoeveelheid benodigde measures in een rapport significant kunt beperken. De meest bekende toepassing van calculation groups is te vinden bij tijdsintelligentie, er zijn echter veel meer nuttige toepassingen waar je op het eerste gezicht niet direct denkt. In deze blog gaat David hier dieper op in.

 

 

Welkom bij Powerdobs Tom en Taco!


We zijn ontzettend blij dat Tom Hardeman, full stack Azure Data Engineer & Power BI Consultant, en Taco Vader, Azure Data Engineer en ervaren Data Analytics projectmanager, het Powerdobs team zijn komen versterken. Welkom heren!

Ben jij toe aan de volgende stap? Neem contact met ons op.

 

 

 

Leon Huijsmans