Hoe krijg ik mijn SAP data in Azure? Er is nieuws!

Hoe krijg ik mijn SAP data in Azure? Er is nieuws!

Data is het nieuwe goud, dat horen we vaak. Maar data uit allerlei verschillende databronnen eenduidig bij elkaar brengen blijft een uitdaging. Veel van onze klanten hebben naast hun Microsoft Azure Data Platform ook een uitgebreid SAP applicatie landschap waarin een schat aan informatie is opgeslagen. Steeds vaker horen we de behoefte om de SAP data te combineren met non-SAP data bronnen in het Azure Data Platform om daarmee de informatievoorziening naar een hoger plan te tillen.

 

In eerdere blogs hebben we de diverse mogelijkheden beschreven om SAP data over te halen naar Azure en daarmee klaar te zetten voor rapportages in Power BI. Maar, er is nieuws onder de zon, Microsoft heeft de ‘SAP Change Data Capture (CDC) Connector in Azure Data Factory (ADF)’ aangekondigd! Deze connector komt per 30 juni 2022 beschikbaar en biedt een hele nieuwe manier om data vanuit SAP naar het Azure Data Platform te halen.

 

Powerdobs is samen met zusterbedrijf Interdobs betrokken bij Microsoft’s Private Preview van de SAP CDC connector in Azure en we kunnen nu al concluderen dat deze zeer veelbelovend is!

 

Alvast een tipje van de sluier

Met Azure Data Factory (ADF) heb je nu ook al de mogelijkheid om data vanuit diverse SAP bronsystemen in te laden. De grootste tekortkoming is echter dat er geen eenvoudige manier is om ‘delta loads’ te ondersteunen. De nieuwe SAP CDC connector is wel in staat om delta loads in te laden. De CDC connector maakt gebruik van het SAP ODP Framework en ondersteunt data vanuit:

  • SAP ECC
  • ABAP CDS Views
  • SAP BW en BW/4HANA
  • SAP LT Replication Server (SLT)
  • SAP HANA Views

 

Voor meer achtergrond informatie zie ook: Announcing the Upcoming Preview of SAP CDC in Azure Data Factory (microsoft.com)

 

Na de release van de connector, eind deze maand in public preview, zullen we onze bevindingen in meer detail delen. Mocht je tussentijds vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd contact op nemen met ons.

Author

Leon Huijsmans