POWERDOBS NIEUWS UPDATE JULI 2024

POWERDOBS NIEUWS UPDATE JULI 2024

We starten deze nieuwsbrief met het fantastische nieuws dat Powerdobs & Interdobs de jarenlange samenwerking intensiveert en zich hebben aangesloten bij SUPERP.

 

En nog meer goed nieuws, want Nicky van Vroenhoven is door Microsoft voor de 5e keer benoemd tot ‘Most Valuable Professional’ in de categorie Data Platform.

 

Verder gaat Tom Hardeman in op ‘een Microsoft Fabric Proof of Concept (PoC)’. Hij beschrijft met name hoe een PoC je gaat helpen bij het antwoord op de vraag hoe en wanneer te migreren naar Microsoft Fabric.

 

Het admin gedeelte van MS Fabric ligt Nicky van Vroenhoven nauw aan het hart en hij brengt in zijn blog belangrijke Fabric Administration zaken onder de aandacht.

 

Onze nieuwe collega Gopal Stemerding heeft een mooie blog geschreven waarin hij uitlegt hoe je ‘matrix visualisaties’ en de weergave functies van ‘lijnen’ kan verbeteren in Power BI.

 

Nieuwsgierig? Lees verder!

 

Powerdobs & Interdobs hebben zich aangesloten bij SUPERP

SUPERP intensiveert de jarenlange samenwerking met Powerdobs en Interdobs door de overname van 100% van de aandelen. Het complementaire dienstenaanbod staat centraal in de overname. Waar Powerdobs en Interdobs jarenlange ervaring hebben in datagedreven oplossingen in Microsoft en SAP, is SUPERP sterk in dienstendomeinen zoals security, testen en development binnen SAP, Mendix en SalesForce. Door de krachten te bundelen versnelt SUPERP de slagkracht rondom klantadvies, implementatie en optimalisatie. Powerdobs en Interdobs blijven onder de eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Den Bosch opereren.

 

SUPERP bouwt met de overname verder aan haar missie om dé digital Core specialist voor grote en middelgrote organisaties te zijn. Er is een groeiende behoefte aan de koppeling van primaire processen met applicaties. De naadloze integratie van processen, systemen en data bepaalt het succes van een datagedreven organisatie. De Data & Analytics expertise van Powerdobs en Interdobs helpen organisaties te versnellen in deze digitale reis. De kennis en ervaring van Powerdobs en Interdobs maakt het mogelijk om complexe datastromen te integreren, te analyseren en te optimaliseren. Door dit vervolgens te koppelen aan de expertise van SUPERP, worden klanten beter en breder geserviced. De kruisbestuiving zorgt ervoor dat er nog meer waarde gehaald wordt uit de bestaande systemen en klanten volledig worden ontzorgd in hun digitale transformatie.

Meer te weten komen over deze samenwerking? Lees snel verder.

 

Nicky van Vroenhoven is voor de 5e keer benoemd tot Microsoft MVP

 

Voor de 5e keer op rij is Nicky van Vroenhoven benoemd tot ‘Microsoft Most Valuable Professional’ in de categorie Data Platform.

 

Het MVP programma van Microsoft erkent uitzonderlijke ‘community leaders’ voor hun technische expertise, leiderschap, presentaties, online invloed en toewijding voor klanten, collega’s en andere deelnemers aan de Microsoft community. Nicky is benoemd tot MVP op het gebied van het Microsoft Data Platform, deze titel is slechts weggelegd voor een selecte groep experts. In Nederland zijn er op ons vakgebied slechts 15 MVP’s benoemd. Nicky is erg enthousiast over zijn nieuwe benoeming tot MVP op het Data Platform! Hij gaat vooral door met de dingen waar hij goed in is. En dat is het blij maken van onze klanten en het delen van zijn kennis met de community.

 

Van harte gefeliciteerd Nicky!

 

Lees wat Leon te vertellen heeft over de benoeming van Nicky.

 

Hoe en wanneer migreren naar Microsoft Fabric? Een PoC gaat je helpen!

 

Met de komst van Microsoft Fabric is het dataplatform landschap een heel krachtig platform rijker! Veel bedrijven hebben het voornemen om te migreren, maar veel vragen die we krijgen gaan over de passende aanpak en de juiste timing voor de migratie. Belangrijke overwegingen zijn doorgaans zaken als kosten, functionaliteit en performance. Maar ook onderwerpen als gebruikersgemak en integratie hebben natuurlijk invloed en dan hebben we het migratietraject en de bestaande architectuur bij de klant nog niet eens genoemd. In deze blog legt Tom Hardeman uit hoe een PoC je daarbij gaat helpen.

 

Fabric Administration – Tenant Settings API

 

Met alle Fabric-aankondigingen van de afgelopen maanden zijn sommige beheerdersaankondigingen er misschien doorheen geglipt. Het admin gedeelte van Fabric ligt Nicky nauw aan het hart en hij brengt in zijn blog graag wat Fabric Administration zaken onder de aandacht.

 

From Good to Great: Unleashing the Power of Matrix Visuals and Custom Lines in Power BI

 

“Van Goed naar Geweldig”, Microsoft heeft in Power BI weer mooie stappen gezet in het verbeteren van de ‘matrix visualisaties’, ook in de weergave functies van ‘lijnen’ zijn weer flinke verbeteringen doorgevoerd. Gopal neemt je aan de hand met zijn blog in de wereld van de matrix en de lijnen.

 

Welkom bij Powerdobs Gopal!

 

We zijn ontzettend blij dat Gopal Stemerding, Microsoft BI Developer, het Powerdobs team is komen versterken. Welkom Gopal!
Ben jij toe aan de volgende stap? Neem contact met ons op.

 

Leon Huijsmans